Wat kunnen jullie van mij verwachten

Allereerst een kennismakingsgesprek. Natuurlijk willen jullie kijken of er een click is met mij.
Tenslotte geven jullie aan mij het belangrijkste gedeelte van jullie trouwdag in handen.
Daar ben ik heel zuinig op!

Daarvoor spreken we een tijd en een plaats af, ruim voor jullie geplande trouwdatum.
Dat kan overdag of in de avonduren, wat voor jullie het beste uitkomt, want…
feestje
Wanneer je zo zorgvuldig je trouwdag aan het voorbereiden bent, en alle onderdelen die van belang zijn ( zoals jullie kleding, de trouwdatum, de uitnodigingen, jullie vervoer, de speciale muziek en de locatie) helemaal naar jullie eigen wensen en smaak uitkiest….

belangrijk

We kijken samen tijdens dat gesprek eerst naar jullie wensen en eigen ideeën.  Wat is haalbaar en waar kan ik jullie in adviseren of mee helpen.  Hoe hebben jullie je trouwdag zelf voor ogen en hoe kunnen we dat binnen de regels van de wet mooi toepassen.

Dan maken we een hele globale opzet en krijgen jullie van mij een begroting van de kosten.

Pas daarna beslissen jullie,  of we met z’n drietjes verder gaan en of ik aan jullie verwachtingen voldoe.
Is dat onverhoopt niet zo, dan zijn er geen kosten aan verbonden en wens ik jullie toch een geweldig mooie huwelijksdag toe.
ja2

Maar als we elkaar wel gevonden hebben,
slag
Samen met jullie,  als absolute hoofdpersonen ,  en met enkele belangrijke mensen om jullie heen verzamel ik de weken voorafgaand aan de trouwdag een schat aan informatie.  Ouders, getuigen, misschien die goede vriend of vriendin……… ze komen allemaal aan de beurt. Dat laat ik een poosje “pruttelen” in mijn hoofd en dan komt er vanzelf een rode draad tevoorschijn. Daar ga ik mee aan de slag en al schrijvend zie ik al een beetje voor me hoe de ceremonie gaat verlopen.

Goed voorbereid kom ik naar de  locatie op jullie grote dag en verheug ik me erop om jullie te zien. Hoop samen met jullie op een zonnetje al is het slagen van jullie dag daar niet van afhankelijk; jullie stralen zelf vast al genoeg! We hebben elkaar dan al een aantal keren gezien en gesproken.

Een saaie opsomming van jullie  levensloop zal je van mij niet krijgen. Ook geef ik geen ellelange geschiedenisles over de trouwlocatie. Daar hoeven jullie niet bang voor te zijn. Maar….. wel licht ik de gebeurtenissen uit die ertoe geleid hebben dat er vandaag een huwelijk plaats vindt. Waarom hebben jullie voor elkaar gekozen en hoe is de verliefdheid- die er nu natuurlijk nog steeds is- uitgegroeid naar liefde.

En die met zorg uitgekozen locatie krijgt natuurlijk echt wel de aandacht die het verdient .    Uiteraard bespreken we de mogelijkheden. Wat zijn jullie ideeën over bijvoorbeeld  muziek tijdens de ceremonie, is er live muziek of een DJ of een ouderwetse pick-up met lp’s? Hoe kunnen we het mooi aan laten sluiten bij jullie ceremonie.  Wat mij betreft kan er heel veel en jullie wensen staan voorop.

Dan komen we twee weken voor de huwelijksdatum nogmaals bij elkaar en bespreken we de laatste details. Dat kan via de mail, app,  telefoon of bij een kommetje koffie.  En tot de grote dag zelf houden we gewoon contact.

Eindelijk is het zover en kan jullie  ( trouw)ceremonie van start gaan. Het maakt niet uit hoe of waar de ceremonie is….jullie kunnen ervan verzekerd zijn dat er een op maat geschreven speech is uniek voor jullie tweetjes.  Met alle ruimte voor een lach maar zeker ook een emotionele traan, diepgang en humor.

mooier

In de ceremonie is er altijd een plekje in te passen om de mensen te benoemen die er helaas, door wat voor omstandigheden dan ook,  niet (meer) bij kunnen zijn.  Samen gaan we kijken hoe we dat zo mooi mogelijk kunnen doen. Een huwelijk /ceremonie moet nooit een herdenkingsceremonie worden maar juist op deze dag mis je dierbaren nog eens extra.  Een lach en een traan….het hoort er allemaal bij.   Tranen van verdriet maar zeer zeker ook van geluk….

De speech, die krijgen jullie van mij. Na een aantal weken , wanneer de rijstkorrels uit de haren zijn en alle cadeaus uitgepakt, de foto’s bekeken en de huwelijksreis achter de rug is kom ik nog 1 keertje langs.  De verhalen van de mensen die ik heb gesproken tijdens de voorbereiding en de speech mooi gebundeld. Jullie persoonlijke naslagwerkje van wat hopelijk- tot dan toe-

mooiste-dag

bubbels