Wie ben ik?

dsc_3034

Daphne Haegens, beëdigd trouwambtenaar en met enorm veel plezier werkzaam voor de gemeente Vlissingen. De stad pal aan de zee met prachtige stranden en vele mooie locaties om te trouwen.

Getrouwd met een leuke – de leukste-  stoere zeeman en trotse moeder van drie grote kinderen. Zeeman en ik wonen in de mooie stad Middelburg. Twee kinderen zijn inmiddels uitgewaaierd naar Den Haag en Rotterdam en eentje vaart de wereld rond.

Dat trouwen mijn passie is, werd al vroeg duidelijk; mocht ik eerst jarenlang speelse, stijlvolle, moderne of romantische bruidsboeketten maken… later was ík degene die bruidsparen zo mooi mogelijk op de foto zette tijdens bijzondere trouwreportages. En… altijd net iets extra’s proberen te verzinnen dat precies bij de bruidsparen zou passen.

In het bruidsboeket de kruiden verwerken die de bruidegom als chef-kok altijd in zijn keuken gebruikt, of enkele van de bloemen te pakken zien te krijgen die ook groeien in het favoriete vakantie land.

touwtjespringen

 

Maar bijvoorbeeld ook de bruid laten touwtje springen terwijl opa achter op het erf aan het touw draait, zoals hij het vroeger al zo vaak gedaan had en daar snel een mooie foto van maken. (Oma stond doodsangsten uit voor kleindochter en de jurk maar heeft achteraf wel de foto bij de televisie gezet 😉  )

schommel

Of dat leuke vrolijke stel samen op de schommel zetten op het landgoed waar ze veel gespeeld hadden toen ze klein waren.  Even terug in de tijd, en het zorgde voor een super leuk begin van hun trouwdag.

 

 

Hoe dan ook… ik verdiep me in ‘mijn’ bruidsparen en probeer te achterhalen wat voor hén nou zo belangrijk is en wat ze gelukkig maakt. En vooral: waar ze ontspannen en blij van worden.

Mij maakt het dan weer gelukkig als ik aan het einde van de ceremonie zie dat jullie zonder zorgen genoten hebben en de gasten zich afvragen of ik het bruidspaar niet al jaren kende.  Pas dan ben ik tevreden en heb ik mijn bijzondere taak goed volbracht.

En dan is jullie huwelijk gesloten en gaat het feest verder. Helemaal op jullie, eigen, manier. Ik rij terug naar huis en laat alles van die dag de revue nog eens passeren. Ben blij wanneer het allemaal gegaan is zoals jullie voor ogen hadden (en ik toen ik jullie speech schreef) maar hoop eígenlijk dat het de verwachtingen overtroffen heeft. Dat die twinkel er was in de ogen van de bruidegom, of die traan bij de moeder van de bruid. Hoop vooral dat jullie ontspannen en gelukkig waren. Zit nog een hele poos na te genieten en… wens jullie het allerbeste toe!echtpaar

 

ja2

gesloten